Hygglo logga

Hyr ut prylar du inte använder – Så fungerar Hygglo!

Visst har väl du, som de flesta, prylar hemma som du inte alltid använder? Det kan handla om trädgårdsmaskiner, sportutrustning, städmaskiner eller varför inte en takbox som ligger och dammar den största delen av året? Visste du att det är möjligt att hyra ut dessa på ett smidigt sätt och dessutom försäkrat? Här finns mycket pengar att tjäna och i detta inlägget berättar vi hur!

Något som blivit väldigt populärt de senaste åren är ju den sk delningsekonomin. Dvs vi har börjat inse att det är bättre att vi delar på saker istället för att alla ska köpa en var, både för privatekonomins och miljöns skull. Detta kan ju även gälla tjänster, men fokuset för Hygglo ligger på konsumentprodukter.

Hygglo är en svensk tjänst som möjliggör delning av prylar mellan privatpersoner. Genom Hygglo kan användare hyra ut och hyra prylar från varandra istället för att köpa nytt.

För att använda Hygglo registrerar man sig gratis som användare och listar de prylar man vill hyra ut. Andra användare kan sedan söka efter önskade prylar och hyra dem för en överenskommen period och avgift. Hygglo hanterar betalningar och erbjuder försäkring för att säkerställa en trygg transaktionsprocess. Efter avslutad hyresperiod återlämnas prylarna till ägaren.

På så sätt kan Hygglo-användare både tjäna pengar genom att hyra ut sina prylar när de inte används och spara pengar genom att hyra prylar istället för att köpa dem. Tjänsten främjar därmed en mer hållbar konsumtion genom att främja återanvändning och delning av resurser.

För lite inspiration ser topplistan på det som hyrs ut mest just nu ut som följer:

  1. Mattvätt & textiltvätt

2. Skåpbil

3. Slagborrmaskin

4. Borrhammare

5. Lätt lastbil

6. Parkering / Garage

7. Takbox med takräcken

8. Cirkelsåg

9. Pirra

10. Ångtvätt

Så vad väntar du på? Gör din ekonomi, andras ekonomi och miljön en tjänst genom att regga ett konto på Hygglo så du kommer igång!