Allt om checkin.coms börsnotering!

I denna artikelserien berättar vi om spännande kommande börsintroduktioner, förra gången om Hemnet, och i detta fallet rör det sig om Checkin.coms börsnotering. Vi går igenom vilka villkor som gäller, bakgrund om bolaget etc. Häng med!

(Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar)

Checkin.com, som tidigare hette Regily, grundades år 2017 och bolagets affärsidé är att förenkla för internetanvändare när de vill registrera och identifiera sig när de är på väg att logga in på någon hemsida. Det är frågan om ett klassiskt så kallat SaaS-bolag(Software as a Service) dvs bolag som vill använda tjänsten prenumererar på den med ett löpande abonnemang.

Bolaget har växt snabbt och omsatte drygt 22 miljoner kronor 2020 med ett ebitda-resultat på nära 2 miljoner kronor. Mjukvaruplattformen hanterade även hela 18 miljoner så kallade ”checkin-sessioner” under året.

Företaget värderas till cirka 360 miljoner kronor och vill nu i samband med listningen ta in ca 45 miljoner kronor.

Om allt går som de vill kommer aktien börja handlas på Stockholmsbörsens juniorlista First North den 20 maj.

Företagets VD och medgrundare Kristoffer Cassel säger i ett pressmeddelande, som bolaget skickat ut med anledning av planerna på börsnoteringen, att de är ett snabbväxande SaaS-bolag med ambitiösa planer som redan har en kärnaffär som är lönsam. Han säger även att de med hjälp av aggressiva tillväxtplaner vill växla upp bolagsbyggandet ytterligare.

Ett meriterande faktum är att den framgångsrike finansmannen Erik Selin finns med bland de aktörer som åtagit sig att teckna aktier. Selin är främst känd som storägare i flera fastighetsbolag, men har även en aktieportfölj värd över 40 miljarder med innehav i ett antal branscher.
Erik Selin gick in tidigt i kurssuccén och framgångssagan Evolution och förutom att det gav en värdeökning i miljardklassen har satsningen vidare förbättrat Selins rykte som en investerare med bra fingertoppskänsla.

Bland de andra ankarinvesterarna kan vi bland annat hitta bettingfamiljen Knutsson samt TIN Fonder. Sammantaget ska dessa investera cirka 27 miljoner kronor.

Fakta om checkin.coms börsintroduktion

Bolagsnamn:Checkin Group
Bransch:Data/IT
Lista:First North
Pris:15.5 kr per aktie
Courtage:0 kr
Emissionsvolym:45 MSEK
Teckningsperiod:4 maj – 12 maj 2021
Minsta teckning:400 aktier
Första beräknade handelsdag:20 maj

Klicka nedan för att komma till Avanza där du kan öppna konto och teckna aktier i Checkin.com utan avgift!